Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ünitesi

Merkezi hastane randevu sisteminden (MHRS) randevu alarak gelen ve Sultangazi Haseki ile  Fatih Haseki Merkez Yerleşkelerinde bulunan FTR Polikliniği’nde muayene olan hastalarımız  tedavisi doktor tarafından gerekli görülen  bel boyun ve eklem ağrılarında, romatizmal hastalıklarda, spor sakatlıklarında,kırık ve ameliyatlar sonrası problemlerde, fibromiyalji, MS, parkinson, yüz felci, kısmi felç ve nörolojik hastalıklarda fizik, tedavi, rehabilitasyon ve egzersiz uygulamaları için Fatih Haseki Merkez Yerleşkesinde bulunan FTR Ünitesi’ne yönlendirilmektedir.

Doktor muayenesi sonucunda fizik, tedavi ve rehabilitasyon gerekli görülüp tedavisi düzenlenen hastalarımızın  Fatih Haseki Merkez Yerleşkesinde bulunan FTR Ünitesi’ne başvurmaları gerekmektedir. Sultangazi Haseki Yerleşkesinde FTR Poliklinik hizmeti verilmektedir; ancak FTR Ünitemiz bu yerleşkede bulunmamaktadır.

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü, yaralanma, hastalık, travma ya da yaşlılık gibi nedenlerle eksilme gösteren fonksiyonel hareketleri geri kazandırma amaçlı ve bireyin yaşam kalitesini arttırabilme hedefli hizmet vermektedir. Ünitemizdeki amacımız;  hastalarımızın ağrısız, kısıtsız, problemsiz ve güçlü bir bedenle yaşamalarına destek sağlamaktır.

Sultangazi Haseki ile Fatih Haseki Merkez Yerleşkeleri’nde bulunan FTR Polikliniği’nde muayene olan hastalarımız; omurga, kas ve eklemleri ilgilendiren her türlü romatizmal hastalıklarda, menisküs ,kas ve bağ zedelenmeleri gibi spor sakatlıklarında, eklem protez ameliyatları gibi ortopedik operasyonlar sonrası kısıtlılıklarda, yüz felci, omurilik felçleri, MS, Parkinson, ALS gibi nörolojik hastalıklarda, kırık sonrası hareket kısıtlılıklarında, bazı solunum hastalıklarında, skolyoz, kifoz gibi duruşa bağlı gelişen sorunların giderilmesi amacıyla fizik-tedavi uygulanır. Hastalar fizik-tedavi-rehabilitasyon ve egzersiz uygulamaları için Fatih Haseki Merkez Yerleşkesi’nde bulunan FTR Ünitesi’ne yönlendirilir.

Fatih Haseki Merkez Yerleşkesi’nde Bulunan Ünitemizde; Ağrı kesici yöntemlerden TENS, diadinamik akım,enterferansiyel akım-vakum, Infraruj, parafin ve terapatik US, omurga için traksiyon uygulanabilirken; kas kuvvetlendirmek için elektrik stimülasyonları ve terapatik egzersizler yapılmaktadır.

Ayrıca eklem kısıtlılıkları için; germe egzersizleri,

Yürüme problemleri için;  denge-koordinasyon ve yürüme egzersizleri ile koruyucu-önleyici amaçlı ev programı tarzında egzersiz önerileri verilmektedir.

Fizik Tedavi Ünitemizde 12 fizik-tedavi kabini ve 2 egzersiz salonu bulunmaktadır. Seanslar ortalama 45-60 dk sürmekte ve 10-15 seans şeklinde uygulanmaktadır. Rehabilitasyon uygulamaları daha uzun seanslar gerektirmektedir. Ünitemizde günlük ortalama 100-120 hastaya hizmet verilebilmektedir.

DSC_0016.jpgDSC_0050.jpg