1-7 Ağustos Dünya Emzirme Haftası
02 Ağustos 2022

1-7 Ağustos Dünya Emzirme Haftası yeni.jpg

1-7 Ağustos Dünya Emzirme Haftası

Hastanemizin Laktasyon/Relaktasyon Polikliniği Emzirme Danışmanı Ebe Özge BAYRAK anne sütünün önemi ile emzirmenin anne ve bebek için faydaları hakkında yararlı bilgiler aktardı.
🤱Anne sütü bebekler için en uygun, en ucuz ve üstün özelliklere sahip tek besindir. İlk 6 ay bebeğin bütün ihtiyaçlarını karşılar. Anne sütünden başka su dahil olmak üzere hiçbir besinin bebeğe verilmesine gerek yoktur. Ayrıca anne sütü dinamik bir yapıya sahiptir. Bebeğinizin ihtiyacına göre içeriği değişir. Her annenin sütü kendi bebeğine özeldir. Anne sütü bebeğin ihtiyaçlarının ilk 6 ay %100 , 6.-12. aylar %50, 12. ay ve sonrası %30’unu karşılar.
🌸ANNE SÜTÜ MUCİZEDİR.BEBEĞİNİZİ İLK 6 AY SADECE ANNE SÜTÜ 6. AYDAN SONRA UYGUN EK BESİNLE BİRLİKTE EN AZ 2 YAŞ VE ÖTESİNE KADAR EMZİRİNİZ.
🤱Emzirmenin Anne İçin Faydaları:
➡️Yumurtalık ve meme kanserine yakalanma riskini azaltır.
➡️Emzirme, anneyi ilerde ortaya çıkacak kemik erimesinden (osteoporozis) korur.
➡️Emzirme, rahmin doğum öncesi haline dönmesine yardımcı olur.
➡️Anneyi doğun sonu kanamalardan ve anemiden korur.
➡️Emzirme, kilo vermeyi kolaylaştırır.
➡️Annelik duygusunun gelişmesini sağlar.
➡️Emzirme, anne ile bebek arasındaki bağı güçlendirir.
➡️Emzirmek annenin kendine güvenin arttırır, bu durumda süt üretimini olumlu etkiler.
➡️Emzirmek anne için doğal bir sakinleştiricidir.
🤱Emzirmenin Bebek İçin Faydaları:
▶️Özellikle kolostrum bebeğin ilk aşısıdır. bebeğinizi hastalıklara karşı korur.( ishal, solunum yolu ve kulak enfeksiyonları)
▶️Bebek için en ideal içeriğe sahiptir.
▶️Bağışıklık sistemini güçlendirir ve enfeksiyonlara karşı korur.
▶️Hazmı kolaydır, kabızlığı önler.
▶️Bebeğin ruhsal, bedensel ve zeka gelişimine yardımcı olur.
▶️Uygun büyüme ve gelişmeyi sağlar.

Hastanemizin Emzirme Danışmanlığı/Laktasyon-Relaktasyon Polikliniği Sultangazi Yerleşkesi’nde bulunmaktadır. Poliklinik Binası 18 No’lu Yenidoğan Polikliniği yanında bulunan odadır. Hafta içi her gün 08.00-16.00 saatleri arasında danışmanlık hizmeti verilmektedir. Danışmanlığımız ücretsizdir.

Hastanemizin Laktasyon Hemşiresi/Emzirme Danışmanı: Ebe Özge BAYRAK